Eigenaren van gebouwen met asbestdaken moeten deze daken voor 2024 verwijderd hebben. Dit geldt alleen voor het asbesthoudend materiaal dat in direct contact staat met de buitenlucht, zoals golfplaten en dakleien.

Subsidieregeling verwijdering asbest
Eigenaren zijn zelf verantwoordelijk voor de verwijdering van het asbestmateriaal. Vanaf 1 januari 2016 komt hier een subsidieregeling voor beschikbaar.

Asbest
Asbest is een verzamelnaam voor natuurlijke mineralen die zijn opgebouwd uit hele kleine vezels. Deze vezels zijn niet met het blote oog zichtbaar. Asbest is lange tijd gebruikt als bouwmateriaal, omdat het veel goede eigenschappen heeft . De kleine vezels kunnen echter een gevaar vormen voor de gezondheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *