Indien je een nieuw huis gaat kopen is het verstandig om van te voren een bouwkundige keuring te laten doen door een professional. Hiermee laat je de woning controleren op eventuele gebreken welke voor het blote oog onzichtbaar kunnen zijn. Zo kom jij niet voor verrassingen te staan. Het is aan te raden de keuring te laten doen nadat jij op het huis hebt geboden. Want als er veel mis is, dan kun je alsnog besluiten niet tot aankoop over te gaan en de slechte staat van de woning als ontbindende voorwaarde te noemen. Het is overigens niet zo dat gebreken alleen voorkomen bij oude woningen. De ervaring leert dat ook bij nieuwe woningen heel wat mis kan zijn.

 

Waar wordt op gecheckt tijdens de keuring?

Wanneer de professionals jouw potentiële woning aan een uitgebreide bouwkundige keuring onderwerpen, zullen zij niets aan het toeval overlaten. Alles wordt uitvoerig gecheckt. Denk daarbij aan de aanwezigheid van eventuele asbest. Het is niet verplicht dit te verwijderen, maar je weet dan wel dat het er is en waar het zit. Ook worden de schoorstenen, dakgoten en gevels gecheckt. Denk ook aan vloeren, plafonds en wanden. Controle op vocht en schimmel is van belang, dat dient verwijderd te worden voor je erin gaat wonen. Keuken. toilet en badkamer wordt ook van een grondige check voorzien. Het kan zijn dat de elektra verouderd is of niet goed is aangesloten. Of dat kitwerk niet goed gedaan is. Al deze zaken worden meegenomen tijdens de bouwkundige keuring.

 

Bouwkundig rapport na bouwkundige keuring

Na de keuring ontvang je een uitgebreid bouwkundig rapport met kostenraming, waar de staat van de woning en de eventuele gebreken en herstelkosten uitvoerig in staan beschreven. Dit is handig, want zo weet je wat je dient te vervangen. Je komt op die manier ook niet later voor onnodige en onverwachte kosten te staan en dit geeft rust. Het bouwkundig rapport is op een duidelijke en begrijpelijke manier geschreven en voorzien van foto’s. Je kunt het digitaal en per post ontvangen. In het rapport kun je kosten zien die je op korte termijn dient te maken: dit zijn zaken die niet kunnen wachten met reparatie en/of vervanging omdat het een gevaar oplevert voor de gezondheid (schimmel, asbest, enzovoorts) of omdat het de staat van jouw woning teveel verslechtert. Maar ook kun je in het rapport de kosten voor de lange termijn lezen: zaken die binnen één tot vijf jaar vervangen moeten worden. Zo weet je qua kosten waar je aan toe bent. Het rapport bevat tevens altijd een Bijlage voor de Nationale Hypotheek Garantie.

 

Vandaag nog een afspraak maken

Je kunt een afspraak maken om een bouwkundige keuring uit te laten voeren aan het huis dat jij voor ogen hebt, bij een specialist voor bouwkundige keuringen. De deskundige inspecteurs doen graag een professionele keuring voor jou. Een bouwkundige keuring kost rond de 370 euro. De inspecteurs werken landelijk dus waar jouw nieuwe huis zich ook bevindt, er is altijd een inspecteur in jouw omgeving die voor jou aan de slag kan! Dankzij jarenlange expertise en kunde is er voldoende kennis aanwezig om zeer uiteenlopende gebreken op te sporen. Maak vandaag nog een afspraak! Dit kan online door het contactformulier in te vullen op de website van Schippers Bouwconsult. Er wordt dan zo snel mogelijk een afspraak ingepland.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *